Wednesday, March 18, 2009

10 kebaikan air Coke Cola

Artikel ini di ciplak dari salah satu blog yang membawa artikel yang serupa, demia kebaikan maka itu saya ciplak. Lagi pun dah ramai jugak yang ciplak.

10 kebaikan air Coke Cola

10 kebaikan air Coke Cola Dilulus terbit pada Wednesday, October 19 @ 21:43:28 MYT oleh LinuxPro
Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :
Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!
Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian ‘flush’. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan ‘citric asid’ yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?
Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!
Untuk menghilangkan kesan ‘corrosion’ atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.
Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.
Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabn pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.
Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal! Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis. Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran “Bahan Kimia Bahaya” atau”Bahan Penghakis : bahaya”. Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis haksan untuk mengelak lori tu dihakis. .
Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh…mesti buat overhaul ni!


Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer.
Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan Coca Cola tu.
Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.
DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kpas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Sesiapa ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah! Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?

Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/ penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.

Tepuk dahi tanya hati….nak minum ke tak?
Terima kasih kerana memberi masa untuk membaca.
Rajin membaca pasti berjaya.
Luang-luangkanlah masa untuk membaca.

10 comments:

KODEN said...

Salam,

Ciplak pun ciplak lah Dude. At least aku tak pernah terjumpa/ terbaca artikel ni. So, berfaedah jugak tu.
Good job done.
OK...., dah dah. Tok sah dok senyum lama2. P baca lagi apa2 yg berfaedah n amek isi dia n masukkan dlm blog hang utk aku pula tambahkan pengetahuan. Hehehe

Wassallam.

CIOW.

Anonymous said...

ala..relaklah..janganlah marah bro ni huhuhu...

redfapet.blog.co.uk

Attarturk said...

Sallam Dude,

baguih juga hg tulis tu..bagi yg dah baca.. tak payah baca..yg belum tu dapat juga sikit pengajaran untuk renungan..

wasallam

attarturk said...

Sallam Dude,

masa aku komen diatas, aku tak scroll sampai kebawah..setelah aku tengok hg punya art aku salute hg Dude.. masa sekolah dulu ramai kawan2 kita yg selalu jadikan hg bahan kutukan..munkin sampai ke la ni..tapi aku tabik kat hang..keep it up

Wasallam

glassman(tuanpunyablog) said...

sampai ke laa ni depa dok kutok, rasa2 macam tak mau join dah depa 2 ekork tu, menyampah sangat. Gaban oi, bukan aku sorang ciplak, ramai,, sebab2 ciplak pun pasal nak sebarkan maklumat,

BRO of Glassman said...

Pasai apa hang delete komen Gaban tu? Biaq p la. Aku pun tak setuju dia komen gitu sebab nak tunggu artikel ori dari dia pun, mcm tunggu kucing bertanduk kot.
Maksud aku kalau dia nak cerita apa2 yg infomatif pun dia mesti kena buat rujukkan. Mungkin pendekatan saja yg akan berbeza.
So Gaban, kalau hang dok baca lagi, ingatkan pesanan aku ni....,
DON'T TRY TO SHOW YOUR CLEAVERNEST BCOS AT THE END OF THE COURSE, WHAT REALLY SHINE IS....., YOUR STUPIDITY!

NABAG said...

Best nye blog you ni. Suka sungguh I tengok glasswork you. You maintain. Dari dulu , sekarang dan selamanya, asyik camtu je kan. I suka, I suka.Artikel yang you ciplak pun I suka baca.

Dina said...

terima kasih pd glassman, w/pun ciplak tetapi tetap memberi manfaat pd yg belum tahu kan..

ni ha lagi satu, tak ada ke artikal pasal kesan rokok terhadap tubuh badan perokok dan org disekelilingnya... kalau ada, ini lg bermanfaat........ tq, bro glassman.

Anonymous said...

Coke+Ajinomoto Can be Used To Rape Ladies







DO YOU KNOW ? Coke+Ajinomoto Can be Used To Rape Ladies

I received a news about the recent tactic used to spike girls' drink.
It is a cheap and widely used method. Rapist uses this method.

Coca-cola+ajinomoto/monosodium glutamate = a medicine
which will cause drowsiness and excitement in the victim.

This mixture is poisonous if used too often on the victim.

Please send this to all your female friends, sisters, & your loved ones and ask them to beware.

DO NOT accept coca-cola or any other drinks from stranger / even
if it is your friend that you are not very close with.

GABAN said...

Woi bro of Glassman, who is showing his stupidity now, with your spelling mistakes and all..but I guess thats how stupid guys tell the world that the so called intelligence that they have is basically NIL which equals to STUPID. Kah kah kah..Donkey hole..